Van gunst tot gezonde leefstijl

Mijn schoonzus vroeg me of ik interesse had om mee te doen met het loopgroepje van Yvette. Zij wilde namelijk graag het hardlopen weer oppakken na haar ziekbed en zou het fijn vinden als ik mee zou gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want als ik iets voor mijn schoonzus kan doen, dan ben ik er.

Ik had zelf last van een schommelend lichaamsgewicht. Allerlei diëten had ik al geprobeerd: Bodystyling, Weight Watchers, Make It Easy. Sommige met succes en andere zonder of met minder succes. Na het bekijken van Yvettes website, trok het me steeds meer aan. Over ruim 3 maanden zou ik op vakantie gaan, dus ik had nog tijd om wat kilo’s kwijt te raken. Via de mail heb ik Yvette laten weten dat ik met het loopgroepje mee wilde doen, en dat ik ook graag iets met mijn voeding wilde doen.

Yvette mailde me terug en kwam op afspraak bij mij thuis voor het intakegesprek. Aan de hand van het gesprek heeft Yvette vervolgens een voedingslijstje gemaakt, dat echt goed bij mij past. Zelfs mijn niet te missen frietjes met een kroketje op vrijdagavond stonden op de lijst.

De dag na mijn verjaardag (lees: bunkerdag), begon ik. Eerst wegen, 84.2 kg, en daarna de voedingslijst erbij. De eerste twee dagen ben ik alleen maar met eten bezig geweest, maar dat wende al snel en het werd steeds gemakkelijker. Ik nam voortaan eerder de fiets dan de auto mee, wat de eerste week vrij zwaar was. Soms had ik het gevoel dat ik windkracht 7 tegen had!

Met Yvette heb ik wekelijks e-mailcontact. Ik stuur dan een dagboek mee en mijn gewicht op maandagochtend. In het dagboek schrijf ik hoe ik me voel en hoe het eten gaat. Soms heb ik het gevoel dat Yvette naast mijn voedingsadviseuse ook een therapeut is. Geweldig! Ze is zo positief.

Mijn grootste angst was dat ik terug zou vallen naar mijn oude gewoontes. Dus afvallen en al snel weer op mijn oude gewicht zitten. Maar Yvette heeft me laten inzien dat dat deze keer niet het geval is. Dit is een andere methode en ik ga het deze keer volhouden.

Na de eerste week was ik al 3 kilo kwijt. Geweldig! Ik ben nu in mijn twaalfde week bezig en ben al ruim 10 kilo kwijt. Ik zit nu op iets minder dan 74 kg en ik ga door tot ik onder de 70 kg zit. Ik had hiervoor al genoeg energie en ik sliep altijd al goed, maar door mijn gezonde voeding is dit allemaal nog beter geworden. Zelfs mijn geheugen is erop vooruit gegaan! Graag houd ik jullie op de hoogte hoe het met me vergaat als ik een tijdje onder de 70 kg zit.

Ga de uitdaging aan!

Christel, 45 jaar