Na regen komt zonneschijn

Ik ben al jaren diabetisch patiënt o.a. In het begin kon ik mijn ziekte goed onder controle houden

met medicijnen, maar helaas, mijn gezondheid ging zodanig achteruit dat ik ook moest gaan spuiten . Ik heb gekozen voor victoza, een vrij nieuw middel dat via de darmen werkt. Het neemt het hongergevoel weg. Door de suiker heb ik poly-neuropathie gekregen, (het afsterven van de kleine zenuwen in de voeten).

Dat is een hel en dit al een aantal jaren. Na een paar jaar bij de neuroloog onder behandeling te zijn geweest en zowat alle pijnstillers geprobeerd heb, ben ik bij het AZM terecht gekomen, waar ruggenmergstimulatie is ingeplant, een soort pacemaker met afstandsbediening om de pijn te doseren. In het begin had ik hier veel baat bij, maar dit werd steeds minder en de pijn werd steeds heftiger, zo heftig dat ik het niet meer zag zitten.  Het lopen ging steeds meer achteruit, zodanig dat ik nog maar 300 meter kon lopen met veel pijn. We hebben sinds een paar maanden geleden contact gezocht met een professor uit Soest, hij is gespecialiseerd in poly-neuropathie. Van hem krijg ik verschillende soorten medicijnen op natuurbasis en 2 soorten zalf voor op mijn voeten. Hier heb ik baat bij. Maar voor een half jaar terug kreeg ik te horen, dat mijn suiker nog hoger was en ik meteen moest gaan spuiten met insuline, maar dat wilde ik absoluut niet. De internist heeft me het voordeel van de twijfel gegeven. Ik moest afvallen. Ik was inmiddels 15 kg afgevallen, maar het lukte absoluut niet meer. Hoe kon ik nou nog meer afvallen…….

Een vriend van ons hoorde hoe het met mijn gezondheid was en raadde mij Yvette aan. Wat ben ik die vriend dankbaar!

Ik ben een echte levensgenieter, maar daar was weinig meer van over door de pijn. Mijn man heeft het ontzettend  zwaar gehad, omdat ik zo’n pijn had, was ik niet de gemakkelijkste.

Ik heb ruim een half jaar geleden contact gezocht met Yvette, het klikte meteen. Ik heb een heel goed gesprek  gehad met haar,  over wat mijn gezondheid betrof  en over mijn 29 medicijnen die ik nu nog gebruik.

Yvette zei dat ze me wilde helpen, ik was haar zeer dankbaar.

Ze heeft een sportschema gemaakt en een lijst met voeding en daar zijn we mee gestart. Ik ben iemand die zich niet gemakkelijk iets laat zeggen, daar had ik Yvette voor gewaarschuwd, maar dat was geen probleem. En inderdaad dat is geen probleem, want Yvette is altijd even aardig, heeft altijd begrip voor mij en bovenal een geweldige trainster !!! Ze geeft geweldige training, ik doe het met plezier en kijk echt uit naar die trainingen. En het belangrijkste van alles is, dat ik me er erg goed bij voel. Ik kan weer een paar km lopen en mijn suikerwaarde is na 3 maanden gezakt van 9,2 naar 6,9 en nu 3 maanden later naar 6,3, dat is echt geweldig. En bovendien ben ik al bijna 10 kg kwijt en 3 tot 4 maten minder in mijn kleding .

Yvette, dankzij jou kan ik veel beter, ik ben je ontzettend dankbaar en ik hoop dat ik nog heel lang mag trainen met jou.

Dank je wel, Babette. (53 jaar)