Wake up call

Zelf ben ik een persoon die altijd alles wil en daarbij in eerste instantie op anderen gericht is. In mijn drukke leven is er altijd tijd te kort en het lijstje ‘to do’ wordt alleen maar langer. Structureel eten op regelmatige tijden en met ‘normale’ producten, wanneer was dat ook alweer voor het laatst?

Het was volledig uit de hand gelopen. Van een snelle oplossing tot een bijzonder slechte gewoonte: een flesje cola en wat chocolade om het hongergevoel te compenseren en nog wat tijd te winnen. En dat nagenoeg de hele dag door… Ik had een wake up call nodig.

Die wake up call kwam tijdens een feestje bij vrienden. Ik werd gefeliciteerd met mijn zwangerschap, maar was toch echt niet zwanger! Ik had wel nog ‘restvet’ van mijn vorige zwangerschap. Er moest wat gebeuren, het was nu of nooit!

Yvette had ik al eens ontmoet op de tennisbaan, toen ik hoog zwanger nog een fijn balletje sloeg. Ik had toen (nog in de volle overtuiging dat het moment nooit zou aanbreken) gezegd dat ik haar zou bellen als het me niet zou lukken om zelf op mijn oude gewicht terug te komen na de bevalling.

Zo gezegd, zo gedaan en na een intake gesprek gingen we aan de slag. Het kostte me wel een paar trainingen om de knop om te zetten. Ik zag in dat het om het resultaat ging en vanaf dat moment werd het nog leuk ook. Maar dit alles dankzij de professionele begeleiding en ondersteuning van Yvette.

Ze was er altijd op het afgesproken tijdstip, was bijzonder inventief en creatief met het bedenken van nieuwe activiteiten, had altijd een goed humeur en zorgde altijd voor gezelligheid. Ze zorgde ervoor dat ik me op de volgende training kon verheugen.

Het voedingsschema werkte perfect. Het dwingt je aandacht te hebben voor de producten die je eet, de tijdstippen waarop je eet en om op de vaste tijden even de tijd te nemen voor jezelf.

Ik ben Yvette dankbaar dat ze me heeft laten ervaren dat sporten leuk is en dat ze me heeft laten zien dat het goed mogelijk is om gewicht te verliezen zonder gekke diëten te volgen. En dat zwangerschappen, noch leeftijd, van blijvende invloed hoeven te zijn op je gewicht.

Yvette, bedankt voor de leuke en goede trainingen!

Petra, 40 jaar